Naam interim
Over mij

Over mij

» Naar mijn CV

Ik ben in 1949 in Den Haag geboren. Daar heb ik de HBS (VWO) doorlopen en vervolgens de Hoge Hotelschool in Scheveningen met bedrijfsvoering als afstudeerrichting.

Op 22-jarige leeftijd ben ik bedrijfseconomie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In de avonduren heb ik die jaren in de horeca gewerkt.

Na een aantal jaren bij de Rijksaccountantsdienst van de Belastingdienst in Rotterdam werd ik controller bij een organisatie van vakantieparken verspreid over Europa. Hiertoe verhuisde ik met mijn echtgenote Doke en mijn zoon en dochter (inmiddels 29 en 27) naar Heiloo vlak achter de duinen. In mijn jeugd in Den Haag ging ik veel naar de duinen en het strand en ik vond het fijn weer terug aan de kust te zijn. Al jaren maak ik daglange wandelingen door het mooie Noord-Hollandse duingebied. Vanaf 2010 woon ik in Oterleek, onderdeel van de gemeente Schermer.

In 1985 ben ik overgestapt naar Ahold alwaar ik de controller werd van de business-unit Logistiek en Distributie. In de meer dan 10 jaar in die functie heb ik alle ontwikkelingen meegemaakt die Albert Heijn zijn vooraanstaande plek in de retail logistiek hebben gegeven. Mijn laatste functie bij Ahold was hoofd corporate control van de werkmaatschappij AH.

In 1999 vestigde ik mij als zelfstandig interim manager en kreeg ik mijn eerste opdracht bij Ahold.

Ik heb de afgelopen 12 jaar interim opdrachten uitgevoerd als financieel manager bij met name bedrijven op het snijvlak van publiek en privaat.

Van mij wordt gezegd dat ik een sportieve Bourgondiër ben, naast belangstelling voor het gastronomische heb ik ook veel plezier in het sporten: voetbal, hockey, cricket, tennis en tafeltennis heb ik alle in competitieverband beoefend. Ook de organisatorische kant van deze bezigheden trok mij aan, diverse bestuursfuncties heb ik bekleed o.a. 5 jaar voorzitter van een tennisvereniging. Voor het overige besteed ik mijn vrije tijd aan mijn gezin en familie, aan het lezen van boeken over met name de geschiedenis van de 20e eeuw en aan het luisteren naar muziek uit de jaren 60 en 70 en klassieke muziek.

In het zakelijke ben ik resultaatgericht, met een grote organisatie sensitiviteit en met een luisterend oor voor de mensen in de organisatie. Meer en meer zien mensen in mij een vertrouwenwekkende coach. Ik weet op korte termijn binding te maken met mensen in de organisatie van de opdrachtgever. Ik heb gevoel voor cijfers en jonge mensen.